Brandstempels

Brandstempels worden gebruikt voor het markeren/branden in hout, leer of kunststof. Een electrische brandstempel is uiteraard het gemakkelijkst omdat wij de temperatuur al voor u hebben afgesteld op hout.

BRANDSTEMPELS

Brandstempels worden gebruikt voor het markeren/branden in hout, leer of kunststof. Een electrische brandstempel is uiteraard het gemakkelijkst omdat wij de temperatuur al voor u hebben afgesteld op hout. Voor branden in leer, kunststof en zacht hout adviseren wij u een extra netspanningsregelaar aanschaffen. De temperatuur moet dan naar beneden afgesteld worden. Deze vindt u ook in onze webshop. In de webshop kunt u uw ontwerp zelf vormgeven of uploaden en vervolgens de brandstempel laten maken.

Een greep uit onze brandstempel producten

BRANDMERK

Om een mooi brandmerk te krijgen in een materiaal zijn enkel dingen belangrijk:

 

  • De juiste temperatuur van de brandstempel. Standaard is de stempel ingesteld op hout. Voor speciaal zacht hout, leer en kunststof heeft u een warmteregelaar nodig. Die vindt u ook in onze webshop.

    

    

  • De wattage bepaald het formaat van de brandstempel. Dit hebben wij al voor u geregeld. Ieder type heeft zijn eigen wattage behorende bij het afdrukformaat.

 

 

  • De druk die op de stempel komt bij het inbranden. De druk moet gelijkmatig over de afdruk verdeeld worden bij het inbranden. Als dit niet het geval is dan kan het zijn dat het brandmerk aan de ene kant dikker is dan aan de andere zijde.

 

 

 • De tijd dat de brandstempel op het hout drukt. Maak altijd eerst een test in het materiaal dat u wilt gaan branden. U ziet dan hoelang de perfecte inbrandtijd is en kan dan starten met het branden van uw tekst en/of logo

 

Als al deze zaken goed geregeld zijn (en u heeft eerst op een proefstuk getest) dan kunt u beginnen met het brandmerken van uw werkstuk.


BRANDSTEMPEL LATEN MAKEN

Met een brandstempel laat u een permanente markering achter. U kunt bij ons uw brandstempel laten maken van het merk ALK in alle beschikbare maten en vormen. Maak een keuze voor het juiste formaat en start met het ontwerpen. De brandstempels ALK en HLP hebben ca. 8 minuten opwarmtijd nodig en de S-serie zo’n 15 minuten.

ALK-SERIE

De ALK-schietstempels zijn handig en gemakkelijk te hanteren vanwege hun lichte gewicht. De brandplaten van de ALK-serie zijn verkrijgbaar in verschillende maten en in een ronde, rechthoekige of vierkante vorm en kunnen worden geleverd met verschillende wattages, afhankelijk van de grootte van de brandplaat.

HLP SERIES

De brandstempels uit de HLP-serie zijn speciaal vervaardigd voor grotere oppervlakten de markeren met een brandmerk. Omdat de HLP-branders worden verwarmd met krachtig warmte-element bereiken ze snel (in ca. 8 minuten) de vereiste hitte het oppervlak van de brandstempel. Deze brandstempels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en worden alleen geleverd met 800 watt vermogen. De levertijd voor de HLP-Serie is 1 à 2 weken.

S-Serie

De S-serie ALK-stempels betreft de grote brandstempels en deze zijn vooral geschikt voor frequent gebruik. De brandplaten zijn, net zoals de ALK en de HLP-series, in verschillende maten verkrijgbaar. De levertijd voor de S-Serie is 1 à 2 weken.


IPPC BRAND STEMPEL

Het verpakken in hout wordt vaak gebruikt in het (inter)nationale goederenvervoer ter bescherming van de goederen die vervoert moeten worden. Houten verpakkingen zijn meestal gemaakt van goedkoop hout. Goedkoop hout en dus vaak van een lage kwaliteit kan besmet zijn met schadelijke organismen zoals schimmels of insecten. In 2002/2003 werd de ISPM-richtlijn nr. 15 bekend gemaakt als onderdeel van de International Plant Protection Agreement (IPPC). Deze richtlijnen gelden voornamelijk voor transportkisten en pallets die dienen als transportmiddelen en dienen ter voorkoming van verspreiding van niet-autochtone parasieten.

Op de ISPM 15 stempel staat de behandelingsmethode waarmee het hout behandeld is tegen speciale parasieten. Als dit gebeurt is volgens de regels moet het hout gemerkt worden met een stempel of een brandstempel met daarop nog extra specifieke informatie.

IPCC stempel

 

Links het IPCC symbool
De landencode (BE voor België)
Code van de producent of het bedrijf dat de behandeling gedaan heeft


Type van behandeling:

HT = heat treatment
MB = methyl bromide
DB - debarked

Met zo’n afdruk heeft u de garantie dat uw leverancier bij het SMHV is. Alleen een verklaring op papier dat de houten verpakking een hittebehandeling volgens de normen heeft ondergaan, is niet voldoende. Meer weten over brandstempels en er één bestellen? Ga dan naar brandstempels in onze shop en bestel. Wij versturen uw brandstempel (ALK) meestal binnen 1 à 3 dagen.

Tags:
Brandstempels
Brandstempels

Brandstempels worden gebruikt voor het markeren/branden in hout, leer of kunststof. Een electrische brandstempel is uiteraard het gemakkelijkst omdat wij de temperatuur al voor u hebben afgesteld op hout.

Reliefstempel
Reliefstempel

Reliefstempels, blinddruktang of preegstempel zijn stempels zonder inkt voor een unieke indruk.