Stempelkussens & stempelinkten

Hier vindt u alle merken stempelkussens en reserve inktkussentjes. De standaard stempelkussens zijn reeds voorzien van een gewone inkt. Wilt u stempelen op gladde en/of niet poreuze oppervlakten kies dan voor een leeg stempelkussen, b.v. het Top!Pad kussen en kijk bij inkten voor de mogelijkheden.

 

Voor diverse toepassingen Grote keuze in kleur Vraag om inktadvies!

Stempelkussens & stempelinkten

Hier vindt u alle merken stempelkussens en reserve inktkussentjes. De standaard stempelkussens zijn reeds voorzien van een gewone inkt. Wilt u stempelen op gladde en/of niet poreuze oppervlakten kies dan voor een leeg stempelkussen, b.v. het Top!Pad kussen en kijk bij inkten voor de mogelijkheden.

 

Voor diverse toepassingen Grote keuze in kleur Vraag om inktadvies!

Stempelkussen bijvullen. Welke inkt heb ik nodig?

Als u met een handstempel werkt, heeft u een bijhorend stempelkussen nodig. Het type van stempelkussen en het soort inkt hangt af van de toepassing waarvoor u uw stempel gebruikt. Wij hebben in ons gamma diverse soorten stempels & stempelkussens. Afhankelijk van het oppervlak waarop u wil stempelen, kiest u het stempel kussen en kiest u gewone stempelinkt of speciale inkt. Inkt is een vloeibaar iets en daarom is het juiste stempelkussen bestellen ook zo belangrijk. Niet elke inkt is hetzelfde en niet elk kussen is voor elke inkt geschikt. Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze.

 

Onze standaard stempelkussens

Onze standaard stempelkussens bevatten gewone stempelinkt op waterbasis (Colop). Deze is bestemd om te stempelen op gewoon papier. Wil u echter op glad papier (MC, machine-coated papier) stempelen, bijvoorbeeld papier voor folders? Dan kiest u voor onze speciale stempelkussens en inkt op alcoholbasis (o.a. StazOninkt). Deze inkt droogt snel zodat u geen vlekken of vegen krijgt op uw papier. Maar juist omdat deze inkt zo snel droogt, raden wij aan om het stempel kussen altijd onmiddellijk te sluiten na het stempelen.

U kiest de afmeting van uw stempelkussen en u kiest het stempelkussen in de kleuren die u wenst. Meestal is het stempelkussen zwart, maar wij bieden ook andere kleuren aan. Kies deze kleur bij het bestellen van het kussen. Als uw inktkussen leeg is, kunt u zelf uw stempelkussen bijvullen. Kies hiervoor altijd de juiste inkt en ga nooit verschillende inkten mengen. Als u hierover vragen heeft, laat het ons gerust weten.

 

STEMPELKUSSENS VOOR KLEINE STEMPELS

Ons stempelkussen micro van het topmerk Colop is zeer compact en speciaal ontworpen voor kleine stempels. Denk bijvoorbeeld aan jufstempels, festivalstempels, toegangsstempels of klantenstempels. Deze kleine stempels en stempelkussens gaan makkelijk overal mee. Meestal zijn deze kleine stempelkussens ook in zwart, maar uiteraard kiest u ook dit stempelkussen in de kleuren die u wenst.

 

STEMPELKUSSENS VOOR GROTE STEMPELS

Naast de gewone en de kleine afmetingen van onze stempels & stempelkussens hebben wij ook heel grote handstempels, onze wiegstempels. Hierbij hoort dan ook een zeer groot stempelkussen. Deze kussens zijn ongedrenkt. U voegt zelf de inkt toe. Dit stempelkussen TopPad is voor alle inkten geschikt, behalve voor oliehoudende inkten. Kijk gerust naar de mogelijkheden van deze grote stempels en vraag ons meer informatie hierover. Of heeft u nog andere toepassingen die met de afmeting van de stempels en bijhorend stempelkussen te maken heeft? Wij staan voor u klaar!

 

Onze speciale stempelkussens

Meestal zijn stempels bedoeld om op papier te stempelen. Maar wil u op een ander oppervlak stempelen, bijvoorbeeld op een poreuze of op een gladde ondergrond? Dit kan zonder problemen. In dat gevel heeft u oliehoudende, technisch/industriële, zeer sneldrogende of speciale Noris-inkten of Coloris-inkten nodig.

Voor deze toepassingen hebben wij voor u lege stempelkussens, bijvoorbeeld het Top!Pad kussen dat u zelf met inkt vult. Bij dit kussen is de sluiting speciaal ontworpen om verdamping van speciale inkten te voorkomen. Het gaat dan over inkten met vluchtige stoffen. Of wil u bijvoorbeeld een stempelkussen voor uitwasbare inkt? We hebben ze allemaal in ons gamma.

De inleg van het stempelkussen is eveneens zeer belangrijk. Bij sommige stempelkussens is de inleg speciaal gemaakt voor lastige industriële inkten. U kiest bij deze kussens de geschikte speciale inkt uit. Wij hebben deze in verschillende kleuren. U vindt bij de inkten ook de uitleg hoe u het best de inkt op het stempelkussen aanbrengt. Volg altijd de instructies, zo krijgt u het beste resultaat. Mocht u hierover toch nog twijfelen, contacteer dan onze klantendienst, zij helpen u graag.

Onze stempelinkten

Niet alleen het type stempelkussen, maar ook het soort inkt is zeer belangrijk. In principe kan er op elk oppervlak en elk materiaal gestempeld worden. Toch heeft u voor elke toepassing de geschikte inkt nodig. Het meest wordt er op gewoon papier gestempeld. Maar denk ook aan het stempelen op hout of op kraftzakken en bijvoorbeeld op glanzend papier. En wat denkt u zeer specifieke toepassingen zoals het stempelen op metaal, vlees, eieren, kaas en diepvrieszakjes?

Andere types inkt zijn inkt voor discotheken, fluorescerende inkt, inkt voor op steen of op autobanden, op textiel, nylon of rvs. U vindt al deze speciale inkten in onze webshop. Gebruik voor elke toepassing de juiste inkt. Zeker wanneer u met voedingswaren te maken heeft of wanneer u bepaalde veiligheidsvoorschriften moet volgen, is de juiste inkt cruciaal. Onze inkten zijn van de hoogste kwaliteit zodat u altijd perfect werk levert. Vraag ons gerust raad als u twijfelt over het soort inkt voor stempels of hoe u stempelkussens kan bijvullen. Onze experten helpen u verder.

 

ZELF UW STEMPELKUSSEN MAKEN?

Zelf een stempelkussen maken raden wij ten zeerste af. Als onze inkten zijn zeer bijzondere stoffen die met de meeste zorg moeten behandeld worden. Ontwerpers van stempelkussens zijn echte specialisten. Zo wordt er bijzonder goed gelet op het afsluiten van het doosje en ook op de inleg in de doos. Zelf een stempelkussen willen maken is geen goed idee.

U loopt het risico dat de inkt het kussen aantast of dat de inkt uit de doos loopt, met alle gevolgen van dien. Wil u toch om een of andere reden een stempelkussen dat u niet onmiddellijk in ons aanbod vindt? Laat het ons weten, wij zoeken samen naar een oplossing voor u.

 

INKTKUSSENS VOOR ZELFINKTENDE STEMPELS

Heeft u een zelfinktende stempel? Dan heeft u geen afzonderlijk stempelkussen nodig, maar wel een geïntegreerd kussentje. U kunt dit ook afzonderlijk bij ons bestellen. Meestal is de inkt zwart, maar u kunt ook hier verschillende kleuren verkrijgen. U vindt deze kussentjes onder 'reservekussentjes'. Wij hebben deze kussentjes voor de merken Trodat, Colop, Alpo. Bekijk hier hoe u makkelijk uw inktkussentje kunt vervangen in uw zelfinktende stempels. De inkt voor deze zelf-inktende stempels is bijna altijd inkt op waterbasis en derhalve kunt u hiermee niet stempelen op glad papier.

 

UW STEMPELKUSSEN KOPEN BIJ BUREAUSTEMPELS.BE

Wanneer u een stempelkussen gaat kopen, moet u met verschillende criteria rekening houden. U kiest de afmetingen en u kiest bijvoorbeeld voor de inkt zwart of blauw. Bekijk altijd goed de specificaties die bij het product vermeld staan. Zoekt u een stempelkussen voor uitwasbare inkt, sneldrogende inkt of andere speciale soorten inkten? Verifieer dan altijd goed of het door u gekozen kussen geschikt is voor de soorten inkt die u wil gebruiken.

Uw stempelkussen bestellen doet u gewoon via onze webshop. Wij leveren zeer snel. Als u voor 15:00 uur uw bestelling doorstuurt, versturen wij uw product nog dezelfde dag. Heeft u nog vragen over een bepaalde toepassing of over stempels maken? Chat, bel of mail ons dan uw vraag. Profiteer van onze perfecte ondersteuning. Wij staan u graag te woord.