Brandstempels

Brandstempels zijn ideaal voor het markeren van hout, leer, kurk en kunststof. Gebruik het om een logo, een tekst of een merk ergens in te branden. Een elektrische brandstempel werkt het mooist met strakke lijnen en vooral niet te kleine letters of een zeer kleine detail. De brandafdruk is dan veel duidelijker en heeft u een brandstempel logo dan komt deze mooi over. Bestel hier uw brandmerk stempel en wij gaan uw brandstempel maken en snel leveren. Kies het model uit, ontwerp online de afdruk en bestel.

Elektrische brandstempels Levertijd brandstempels 1 à 4 werkdagen

Brandstempels

Brandstempels zijn ideaal voor het markeren van hout, leer, kurk en kunststof. Gebruik het om een logo, een tekst of een merk ergens in te branden. Een elektrische brandstempel werkt het mooist met strakke lijnen en vooral niet te kleine letters of een zeer kleine detail. De brandafdruk is dan veel duidelijker en heeft u een brandstempel logo dan komt deze mooi over. Bestel hier uw brandmerk stempel en wij gaan uw brandstempel maken en snel leveren. Kies het model uit, ontwerp online de afdruk en bestel.

Elektrische brandstempels Levertijd brandstempels 1 à 4 werkdagen

Brandstempel

Als u een brandijzer wilt aanschaffen, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn de fabrikant, graveren voor u het koperen/messing spruitstuk naar wens en u kunt rechtstreeks bij ons uw elektrische brandstempel bestellen voor een gunstige prijs. 
Wat is belangrijk om rekening mee te houden als u een gepersonaliseerde brandstempel wilt aanschaffen.
• De temperatuur van de brandplaat;
• Het vermogen in watt van het brandijzer;
• Drukken van de stempel op het oppervlak;
• De tijd die nodig is om de brandmerk stempel op het oppervlak te drukken.
• Het gebruik van een warmteregelaar als het brandstempel op een niet-houten ondergrond wordt gebruikt.
• Een logo kan worden geüpload en de stempel kan daardoor gepersonaliseerd worden.

 

Brandmerken

De wattage wordt bepaald door het formaat van de brandplaat en de ondergrond waarop gebrand gaat worden. Voor hout volstaat 400 graden en hier heeft u dan ook geen warmteregelaar voor nodig. Meestal is 3 seconden branden genoeg maar dit moet per houtsoort proefondervindelijk zelf vastgesteld worden. Zacht hout echter en andere materialen zoals kunststof, karton en leer hebben wel de warmteregelaar nodig. Ook voor brandstempelen in vlees heeft u een warmteregelaar nodig.

Hoe lang en welke temperatuur? Dit moet u zelf uittesten aangezien dit van vele factoren afhankelijk is. Brandplaten zijn redelijk gemakkelijk om te wissen bij de ALK serie. Heeft u een HLP of een S-serie brandtang, dan adviseren wij een geheel nieuwe brandtang te kopen

De juiste temperatuur van de tang is afhankelijk van het materiaal waarin u een brandmerk wilt maken. Veel soorten kunststof, kruk en leer hebben een temperatuur nodig van tussen de 162 en 204 graden Celsius. Zachte houtsoorten kunnen het beste worden ingebrand op 343 tot 400 graden Celsius. Het materiaal testen is altijd vereist! Het resultaat is altijd afhankelijk van de juiste baktemperatuur, de druk die u uitoefent en de tijd dat het brandijzer op het oppervlak wordt gedrukt.

Wilt u de temperatuur van de brandmerk stempel regelen, dan heeft u altijd een warmteregelaar nodig. Een warmteregelaar zorgt voor een langere levensduur van uw brandmerk stempel aangezien deze dan op de juiste manier gebruikt wordt. Wil je bijvoorbeeld op leer een eigen brandmerk maken, dan moet deze niet te warm zijn.

 

HOUT BRANDMERKEN

Een dieper brandmerk wordt bereikt door meer en langere druk uit te oefenen tijdens het branden. Een diepere reliëfdruk is meestal wenselijk als de merkplaat groot is en slechts enkele details heeft. Een te diepe reliëfdruk met behulp van een brandstempel creëert meestal een bruin aureool rond elke letter of elk karakter bij het hout brandmerken. Als kleine letters worden gebruikt of een zeer scherpe afdruk gewenst is, moeten de druk en de temperatuur worden verlaagd om het effect van de bruine aureolen te voorkomen. De juiste temperatuur en druk zijn nog belangrijker bij leer. Als het goed gedaan wordt geeft het een fantastische uitstraling op het leer.

 

BRANDSTEMPEL MET EIGEN LOGO

Wilt u een brandmerkstempel met eigen logo? Onze graveurs zijn echte meesters in hun vak. Ze hebben veel ervaring met het graveren in koper/messing voor een brandstempel logo of een andere opdruk. Onze brandplaten zijn verwisselbaar en gemaakt van een brons/messing legering en tevens verkrijgbaar in verschillende maten in de vormen rond, vierkant en rechthoekig. Onze elektrische brandstempel heeft een grote thermische geleidbaarheid.

De brandplaten voor de ALK brandtangen kunnen onderling worden verwisseld als het type hetzelfde is. Dus de brandplaten van b.v. de Alk 4 kunnen onderling verwisseld worden en zo ook de andere Alk nummers. Zo bespaart u kosten! Upload het ontwerp of het logo in zwart-wit en in een zo hoog mogelijke resolutie. Onze specialisten doen de rest en zorgen ervoor dat u een perfecte brandstempel met eigen logo ontvangt. U kunt bij ons een brandstempel laten maken voor branden in hout, in leer en in kunststof. Wij verkopen alle formaten elektrische brandstempels om uw logo in hout te branden. Voor het merken van hout kunt u ook brandstempels met letters of letters en cijfers combineren en door ons laten maken. U kunt heel gemakkelijk op onze website uw eigen ontwerp uploaden of vormgeven. Een brandstempel van het merk ALK gaat jaren lang mee.

 

BRANDSTEMPEL MAKEN

Het ontwerpen van uw brandmerk stempel is heel eenvoudig met onze stempelcreator. U kunt zelf de tekst voor het brandmerken online ontwerpen of voor uw brandijzer een logo in hoge resolutie uploaden. Gaat u een brandstempel laten maken, dan garanderen wij u kwaliteit, of u in hout, kurk, leer of kunststof gaat branden.

 

BRANDTIJD IN VERSCHILLENDE MATERIALEN

De brandduur is altijd afhankelijk van verschillende aspecten. Doe altijd een test voordat u begint met brandmerken. De brandtijd wordt beïnvloed door het formaat en ontwerp van de brandplaat, de temperatuur van de brandmerkstempel en het te brandmerken materiaal. Voor het branden in leer moet de temperatuur omlaag. Zo ook voor branden in kunststof.

 

BRANDSTEMPEL LATEN AFKOELEN

U mag nooit water gebruiken om een elektrische brandstempel af te laten koelen. De ingebouwde elektrische componenten breken als ze in contact komen met water. U kunt de brandstempel op een veilige plaats af laten koelen of schaf een standaard aan. Een alternatief zou een stenen of ijzeren plaat zijn. Zo kunt u uw brandijzer zonder risico laten afkoelen.

 

IPPC BRANDSTEMPEL

Merkstempels met het IPPC-logo zijn verplicht in de houtverpakkingsindustrie en bevatten enerzijds het IPPC-symbool (korenaar) en anderzijds een landcode, geregistreerd ondernemingsnummer en het type behandeling. De regeling is van toepassing op verpakkingsmateriaal van massief hout zoals kisten, vaten, pallets, houten kratten en meer. U kunt uw eigen IPPC-brandstempel maken (ontwerpen) en deze rechtstreeks bij ons kopen.

Een brandmerk kan worden gebruikt voor identificatie, aangezien de markeringen permanent zijn en niet kunnen worden verwijderd of uitgesmeerd.

LOGO IN HOUT BRANDEN

Gaat u uw tekst of logo in hout branden dan is het goed om te weten welke houtsoort u gebruikt. Zachthout gaat heel snel en het kan zijn dat u toch beter een warmteregelaar moet gebruiken. Bij hard hout daarentegen duurt het branden langer. Gewoon eerst even testen dus!
 

LOGO IN LEER BRANDEN

Gaat u in leer een brandmerk maken dat heeft u dus een warmteregelaar nodig om een mooi brandmerk te verkrijgen. Test eerst of een afvalstukje leer totdat u de juiste temperatuur, druk en tijd vastgesteld hebt. Hetzelfde geldt voor het branden in kurk en kunststof.

 

ELEKTRISCHE BRANDSTEMPEL

Het voordeel van een elektrisch brandstempel laten maken is de eenvoudige bediening, de snelheid en de constante kwaliteit. Binnen enkele minuten is hij klaar voor gebruik. Een ander voordeel is dat u hem kan schakelen met een netspanningsregelaar voor een ruime inzet.

 

BRANDSTEMPEL ALK

De hoogwaardige ALK brand stempelmonturen zijn van Duitse kwaliteit en precisie. De uiteinden waarin zich de gravure bevindt worden binnen enkele minuten volledig opgewarmd en zijn daarom ideaal met een constante temperatuur voor permanent, gelijkmatig en individueel brandmerken van hout, kunststof, karton en kurk. Het gegraveerde uiteinde is gemaakt van een koper/messing legering. Dit waarborg kwaliteit en duurzaamheid. ALK brandstempels zijn verkrijgbaar in verschillende Wattages voor diverse afmetingen.

Het gebruik van brandmerk stempels is heel divers en eenvoudig. Zij zijn, zoals hier al omschreven geschikt voor het branden in diverse materialen. Ook is het mogelijk om met uw brandstempel logo op vlees, bijvoorbeeld een hamburger of een broodje, een brandmerk achter te laten. De bediening van de brand stempel is heel eenvoudig. Afhankelijk van het formaat van de gravure incl. plaat en het te brandmerken oppervlak leveren wij de elektrische brandstempels met een vermogen van 200 tot 800 watt. ALK brandstempels onderscheiden zich van andere merken doordat de brandplaten snel opwarmen en altijd voldoende kracht leveren. Dit komt voornamelijk door de verschillen in wattage.

Al onze brandstempel materialen zijn duurzaam en bieden een betrouwbare kwaliteit gedurende een lange periode. Gemaakt in Duitsland! Als u een horecabedrijf heeft of in evenementen doet, is het een geweldig idee om uw vlees te voorzien van uw eigen merk. Vraag ons om advies en laat ons uw brandstempel maken.

 

BRANDSTEMPEL HLP

Onze hoogwaardige brandstempel HLP is geschikt voor intensieve, handmatige markering van pallets, europallets, houten kisten, verpakkingshout. De HLP is een 800 watt krachtige brandstempel en ideaal voor hout.

 

BRANDSTEMPEL S-SERIE

Brandijzers uit de S-serie zijn bijzonder geschikt voor het branden op grote oppervlakken en zijn na ca. 10 minuten al klaar voor gebruik. U kunt eenvoudig uw bedrijfslogo of tekst voor de gravure van de S355 ontwerpen of uploaden. De gravure van de plaat is, zoals bij al onze brandmerkstempels, bij de prijs van het inbegrepen al u een brandstempel gaat kopen. U koopt in één keer het complete pakket.

 

BRANDSTEMPEL GRAVURE

Individuele brandstempel platen met gravures passend bij de ALK brand stempels zijn los te bestellen. Onderling zijn deze gravures, mits zij hetzelfde type nummer van de Alk, gemakkelijk door u zelf te verwisselen.

 

BRANDSTEMPELMONTUUR ALK

Wij hebben verschillende houders voor Brandmerk stempels in ons assortiment: 
• ALK 6, 400 watt 
• ALK 4, Duo, 2x300 watt 
• ALK 4, 300 watt 
• ALK 2, 200 watt 
• ALK 1, 150 watt 
• ALK 0 , 125 watt 
• ALK ER 80, 80 watt

 

BRANDSTEMPEL ACCESSOIRES

Als je eenmaal de beslissing hebt genomen om een brand stempel te kopen, kan het handig zijn om de accessoires eens te bekijken:
ALK netspanningsregelaar
De ALK warmteregelaar regelt het vermogen. Hiermee kunt u de gewenste temperatuur regelen. Niet elk materiaal heeft hetzelfde vermogen nodig. Als de temperatuur kan worden gesmoord, beschermt deze tegen verbranding of smelten. Omdat de brandstempel elektrisch is, bieden wij een warmteregelaar aan die eenvoudig tussen de brandstempel en het stopcontact wordt geschakeld. Zo bereik je gemakkelijk de gewenste temperatuur en kan je brandmerken zonder ongelukken.
ALK-standaard voor de brandstempel. Voorkomt brandvlekken in de ruimte waar u deze even weglegt.
ALK Hendel Press. Met behulp van deze standaard kunt u altijd recht op uw onderwerp een brandmerk maken.

 

BRANDSTEMPEL LEVERTIJD

Gaat u één of meerdere brandstempels kopen dan is het goed om te weten dat we ALK stempelplaten op voorraad hebben. Binnen 1 à 4 werkdagen versturen wij uw brandstempel met logo. U kunt de brandstempel met logo zelf online vormgeven en, als u tevreden bent, de brandstempel kopen. Heeft u toch nog een vraag? Dan mag u ons altijd e mailen of bellen voor meer informatie.