Houten stempels

Houten stempels met tekst hebben iets nostalgisch, maar worden nog steeds veelvuldig besteld. Voor gebruik met een los stempelkussen en voor speciale toepassingen zoals stempelen op hout, kraftpapier, dozen of gladde oppervlakten. Het voordeel van een houten handstempel met tekst en/of logo is dat je kan kiezen welke inkt je wilt gebruiken en zodoende kan je op alle poreuze en niet poreuze ondergronden stempelen.

Stempel hier online ontwerpen Incl. logo en/of tekst Inclusief ontwerp en drukproef

Houten stempels

Houten stempels met tekst hebben iets nostalgisch, maar worden nog steeds veelvuldig besteld. Voor gebruik met een los stempelkussen en voor speciale toepassingen zoals stempelen op hout, kraftpapier, dozen of gladde oppervlakten. Het voordeel van een houten handstempel met tekst en/of logo is dat je kan kiezen welke inkt je wilt gebruiken en zodoende kan je op alle poreuze en niet poreuze ondergronden stempelen.

Stempel hier online ontwerpen Incl. logo en/of tekst Inclusief ontwerp en drukproef

HOUTEN STEMPELS EIGEN ONTWERP

Zoals alle stempels die wij maken, maken wij ook houten stempels met uw eigen ontwerp. Dit kunnen houten handstempels met tekst en logo zijn, blokstempels met een vakverdeling voor uw boekhouding, handtekening stempels of zelfs hele grote houten stempels met logo en website naam om op papieren kraft zakken/dozen en tassen te stempelen. Blokstempels worden vaak in de administratie gebruikt. Dit kan dan in combinatie met een doordraaibare datum (de P700 serie) of alleen met een blokverdeling die dan zelf ingevuld kan worden. Naast de administratie is het altijd heel handig om een stempel in huis te hebben met het logo en de adresgegevens van uw bedrijf. Vaak wordt dit nog aangevuld met andere belangrijke gegevens.

Heel populair is op dit moment, bij winkelieren, het bestempelen van Kraft papieren zakken i.p.v. plastic zakjes om mee te geven met de klanten. Zij bestellen dan een grote stempel in combinatie met de Noris 191 inkt of de Coloris 8080P inkt en het TopPad. Deze inkten drogen goed op de papieren tassen/zakken waardoor ze niet meer vlekken als deze nat worden door de regen. Veel winkeliers stempelen hun logo en de naam van hun website of telefoonnummer erop. Dit zorgt voor extra reclame en ziet er ambachtelijk uit. Bovendien hoeft de winkelier dan niet een enorme hoeveelheid aan zakken / tassen in één keer te kopen.

Onze houten stempels met een eigen ontwerp en met een rubberen stempelplaat zijn geschikt voor alle soorten stempelinkten. Of deze nu op waterbasis, oliebasis of alcoholbasis zijn, onze houten handstempels met tekst en/of logo zijn speciaal ervoor gemaakt. Dit komt door de hoge kwaliteit rubber die wij gebruiken. Dit in tegenstelling tot veel stempelfabrikanten die polymeer gebruiken. Polymeer kan slecht tegen speciale sneldrogende inkten en beperken daarmee de levensduur van uw houten stempelset. U kunt uw houten stempel laten maken door eerst het formaat uit te kiezen en vervolgens kunt u online zelf uw stempel ontwerpen.

Naast houten stempels met een eigen ontwerp hebben wij ook de zgn. Woodies. Deze zijn voor hobbyisten die veel kaarten maken maar ook geschikt voor kinderen. Ook zijn deze houten stempeltjes geschikt om bloemenkaartjes of leuke aankondigingskaartjes voor een feestje te maken. Tenslotte worden ze ook veel op scholen gebruikt als beloningsstempels. Daarvoor hebben wij speciale Woodie inktkussentjes met een keuze uit veel mooie kleuren. Kijk maar eens naar onze Woodies.

 

SPECIAAL STEMPELKUSSEN VOOR SNELDROGENDE INKTEN

Een houten handstempel wordt ook vaak gebruikt bij speciale ondergronden zoals glad papier, hout, leer en niet poreuze ondergronden. Voor bijna al deze speciale toepassingen heeft u een speciale inkt nodig met een speciaal ongedrenkt stempelkussen. Voor sneldrogende inkten op alcoholbasis adviseren wij het TopPad stempelkussen.
 

Dit kussen sluit beter dan welk ander stempelkussen dan ook en zodoende verdampt de inkt veel minder snel. In vergelijking tot andere speciale stempelkussens gaat het TopPad, afhankelijk van de inktsoort, tot wel 1 à 3 maanden langer mee.

 

KERAMIEKSTEMPELS

Keramiek stempels, klei stempels maken of een zeep stempel laten maken met eigen ontwerp. Wat is er zo bijzonder aan deze stempels? Deze stempels worden niet gebruikt om inkt af te stempelen, maar om reliëf aan te brengen in de ondergrond. Er wordt dus gestempeld zonder inkt. Hiervoor is een "harde" stempel nodig die van rubber gemaakt moet zijn. Deze "hardheid' is nodig om in het materiaal te kunnen drukken. Ook is het gebruikelijk de stempel wat dieper te laten graveren/laseren om een goed leesbare indruk te krijgen. De achtergrond moet dan vlak zijn. Wilt u zo'n houten stempel met logo laten maken voor keramiek, vraag dan om een extra diepe stempel met een vlakke achtergrond. Hiervoor worden geen extra kosten gerekend.


HOUTEN STEMPEL LATEN MAKEN

Wilt u een houten stempel bestellen voor een speciale toepassing? Dan is het belangrijk de juiste inkt te gebruiken. Stempelen op hout vergt een sneldrogende inkt. Een standaard inkt op waterbasis dringt heel snel tussen de nerven van het hout door en dan krijgt u een lelijke afdruk. Is het hout gelakt, dan droogt een standaard inkt niet en heeft u dus een speciale sneldrogende inkt nodig. Op zacht hout zou u nog gewone inkt kunnen gebruiken, echter deze inkt op waterbasis trekt eerder in de nerven dan dat hij droog is, waardoor u een hele lelijke afdruk krijgt. Op hardhout droogt deze inkt weer slecht. Wilt u een stempel op hout zetten en wilt u daarover geïnformeerd worden, neem dan even contact met ons op. Uiteraard kunt u ons ook e mailen, chatten of bellen.

Wil u dat wij uw houten stempel maken dan kunt u deze online bestellen. Doet u dat op werkdagen voor 15.00 uur dan gaat uw gepersonaliseerde stempel nog dezelfde dag op de post. Dat geldt niet alleen voor al onze houten stempels, maar ook voor alle zelfinktende stempels zoals: Colop Printer, Trodat Professional, Trodat stempels, Stempelset alfabet, stempels met eigen logo en speciale grote stempels. Op onze elektrische brandstempels en brandmerk stempels om uw logo in hout te branden zit een paar dagen langere levertijd. Wij bieden u tevens de beste service.