Reliëfstempel

Reliëfstempels laten maken

Reliëfstempels: Stempels zonder inkt voor een unieke en luxe indruk. Een ander woord voor reliëfstempel is blinddruktang, preegtang of droogstempel. Vier benamingen voor hetzelfde product. een reliëfstempel is een tang waartussen twee plaatjes zitten met een tekst of afbeelding. Een positief en een negatief. Deze plaatjes passen precies in elkaar met het papier ertussen. Als er dan met de tang geknepen wordt dat gaat het papier tussen de beide plaatjes en zodoende komt en een kleurloze verhoging. De plek van de preeg is bepalend hoe de stempel gemaakt moet worden. Daarom willen wij altijd de plek weten waar u de verhoging gaat maken. Ook de dikte van het papier is van belang. Standaard is onze tang geschikt voor 80 a 120/140 grams. Wilt u zwaarder papier voorzien van een reliëf, neem dan even contact met ons op.

  • Kies een reliëfstempel uit met het juiste formaat voor uw ontwerp
  • Upload uw ontwerp of maak hier online een eigen ontwerp
  • Controleer de drukproef en zet de bestelling door
  • Levertijd 1 à 3 werkdagen

 

ALTERNATIEF:

Lakstempels

Reliefstempel

Blinddruktang

Reliëfstempels zijn blinddruk/ preegtangen zonder inkt. Tussen deze tang legt u een papiertje en zo perst u een hoogte verschil wat we ook wel een reliëf noemen. Reliëfstempels zorgen ervoor dat uw stempelafdruk onuitwisbaar in het papier wordt geperst. Deze reliëfstempels zorgen voor een persoonlijk kenmerk waardoor deze vaak gebruikt worden om speciale documenten zoals enveloppen, briefpapier, visitekaartjes of uitnodigen te stempelen. Ook zijn deze te gebruiken voor geboortekaartjes of trouwkaarten mee te versieren d.m.v. een reliëf.

 

Kan ik mijn eigen logo en/of afbeelding/tekst gebruiken in een reliëfstempel?

Ja, u kunt uw eigen logo gebruiken. Zorg er wel voor dat deze niet al te gedetailleerd is en in zwart wit. Het beste kunt u een PDF, EPS, JPG of AI aanleveren. Tekst is ook mogelijk op deze tangen maar zorg ervoor dat deze wel een minimale punt grootte hebben van 12.


Welke type blinddruktangen bestaan er?

In ons assortiment vindt u vele verschillende soorten blinddruktangen. Denk hierbij aan ronde maar ook rechthoekige. De behuizing is in verschillende kleuren te verkrijgen namelijk zwart, chrome of roze. Deze tangen worden vaak gebruikt als EX Libris stempel. (Ex Libris = eigendomsmerk)


Wat is de levertijd van reliëfstempels?

Onze levertijd is 1 werkdag. Als u uw ontwerp/ logo plus uw gegevens voor verzending voor 15.00 uur in de middag aanlevert, wordt deze dezelfde werkdag nog in productie genomen en verzonden.

EX Libris stempel

Deze speciale stempel die vroeger vaak gebruikt werd als stempel in een boek. Zo kon je laten weten welk boek van wie is/was. De laatste jaren is dit een terugkomende rage. De stempels die hiervoor gebruikt worden zijn niet uit te vegen vanwege het reliëf.


Nog meer informatie nodig?

Mocht u nog niet genoeg geïnformeerd zijn over onze reliëfstempels, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen en adviseren u graag! Onze contact gegevens vindt u onder het kopje Contact. Via onderstaande link kunt u ook meteen een kijkje nemen in ons assortiment van verschillende blinddruktangen. Heeft u nog op en/of aanmerkingen, dan horen wij deze ook graag.