Reliefstempel

Reliefstempels, blinddruktang of preegstempel zijn stempels zonder inkt voor een unieke indruk.

Reliefstempels

Reliefstempels: Stempels zonder inkt voor een unieke en luxe indruk. Een ander woord voor reliefstempel is blinddruktang, preegtang of droogstempel. Vier benamingen voor hetzelfde product. een reliefstempel is een tang waartussen twee plaatjes zitten met een tekst of afbeelding. Een positief en een negatief. Deze plaatjes passen precies in elkaar met het papier ertussen. Als er dan met de tang geknepen wordt dat gaat het papier tussen de beide plaatjes en zodoende komt en een kleurloze verhoging. De plek van de preeg is bepalend hoe de stempel gemaakt moet worden. Daarom willen wij altijd de plek weten wara u de verhoging gaat maken. Ook de dikte van het papier is van belang. Standaard is onze tang geschikt voor 80 a 120/140 grs. Wilt u zwaarder papier voorzien van een relief, neem dan even kontakt met ons op.


Blinddruktang

Reliefstempels zijn blinddruk/ preegtangen zonder inkt. Tussen deze tang legt u een papiertje en zo perst u een hoogte verschil wat we ook wel een relief noemen. Reliefstempels zorgen ervoor dat uw stempelafdruk onuitwisbaar in het papier wordt geperst. Deze reliefstempels zorgen voor een persoonlijk kenmerk waardoor deze vaak gebruikt worden om speciale documenten zoals enveloppen, briefpapier, visitekaartjes of uitnodigen te stempelen. Ook zijn deze te gebruiken voor geboortekaartjes of trouwkaarten mee te versieren d.m.v. een relief.

 

Blinddruktangen, preegbekken maar ook etiketten


Kan ik mijn eigen logo en/of afbeelding/tekst gebruiken in een reliefstempel?

Ja, u kunt uw eigen logo gebruiken. Zorg er wel voor dat deze niet al te gedetailleerd is en in zwart wit. Het beste kunt u een PDF, EPS, JPG of AI aanleveren. Tekst is ook mogelijk op deze tangen maar zorg ervoor dat deze wel een minimale punt grootte hebben van 12.


Welke type blinddruktangen bestaan er?

In ons assortiment vindt u vele verschillende soorten blinddruktangen. Denk hierbij aan ronde maar ook rechthoekige. De behuizing is in verschillende kleuren te verkrijgen namelijk zwart, chrome of roze. Deze tangen worden vaak gebruikt als EX Libris stempel. (Ex Libris = eigendomsmerk)


Wat is de levertijd van reliefstempels?

Onze levertijd is 1 werkdag. Als u uw ontwerp/ logo plus uw gegevens voor verzending voor 15.00 uur in de middag aanlevert, wordt deze dezelfde werkdag nog in productie genomen en verzonden.


EX Libris stempel

Deze speciale stempel die vroeger vaak gebruikt werd als stempel in een boek. Zo kon je laten weten welk boek van wie is/was. De laatste jaren is dit een terugkomende rage. De stempels die hiervoor gebruikt worden zijn niet uit te vegen vanwege het relief.


Nog meer informatie nodig?

Mocht u nog niet genoeg geïnformeerd zijn over onze reliefstempels, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen en adviseren u graag! Onze contact gegevens vindt u onder het kopje Contacts. Via onderstaande link kunt u ook meteen een kijkje nemen in ons assortiment van verschillende blinddruktangen. Heeft u nog op en/of aanmerkingen, dan horen wij deze ook graag.

Tags:
Brandstempels
Brandstempels

Brandstempels worden gebruikt voor het markeren/branden in hout, leer of kunststof. Een electrische brandstempel is uiteraard het gemakkelijkst omdat wij de temperatuur al voor u hebben afgesteld op hout.

Reliefstempel
Reliefstempel

Reliefstempels, blinddruktang of preegstempel zijn stempels zonder inkt voor een unieke indruk.