Brandstempels

Brandstempels worden gebruikt voor het markeren/branden in hout, leer of kunststof. Een elektrische brandstempel is uiteraard het gemakkelijkst omdat wij de temperatuur al voor u hebben afgesteld op hout. Voor branden in leer, kunststof en zacht hout adviseren wij u een extra netspanningsregelaar aanschaffen. De temperatuur moet dan naar beneden afgesteld worden. Deze vindt u ook in onze webshop. In de webshop kunt u uw ontwerp zelf vormgeven of uploaden en vervolgens de brandstempel laten maken. 

 • Kies het juiste formaat brandstempel uit
 • Ontwerp uw afdruk of upload een ontwerp
 • Bepaal of u in hout gaat branden
 • Gaat u in leer, kurk, kunststof branden schaf dan ook een netspanningsregelaar aan.
 • Bestel uw brandstempel.
 • Levertijd 2 à 5 werkdagen
   

Onze brandstempels

Brandstempels

Een brandstempel hout is de perfecte tool om een brandmerk achter te laten niet alleen op hout maar ook in leer en kunststof. Uw logo in hout branden? Geen probleem! Ook uw logo in leer branden, is trouwens een realistische optie. Daarbij is een elektrische brandstempel voor hout een uiterst handig hulpmiddel omdat we de temperatuur op voorhand afstemmen op de vereiste temperatuur voor hout. Wilt u branden in leer, kunststof of zacht hout? Dan voorziet u beter een extra netspanningsregelaar. Die zorgt ervoor dat u de temperatuur naar beneden kunt aanpassen.

Check onze webshop en stel zelf uw ontwerp samen. Dat laadt u daarna op, zodat wij uw ideale stempel op maat produceren.


Brandstempel hout

Om een mooi brandmerk te krijgen met uw elektrische brandstempel of speciale IPPC stempel zijn enkel dingen belangrijk:

 • Wilt u uw logo in hout branden? Of een tekst in leer branden? Hou er dan rekening mee dat de stempel standaard is ingesteld om te branden in hout. Voor speciaal zacht hout, leer, kurk karton, textiel en kunststof hebt u een warmteregelaar nodig. Check onze webshop en ontdek de beschikbare types.
 • De wattage bepaalt het brandstempelformaat. Maakt u zich daarover geen zorgen, want wij stellen het voor u in. Elk type tempel heeft een bepaalde wattage die conform is met het afdrukformaat.
 • Gaat u een tekst in hout branden of in andere ondergronden? Dan moet de druk van de stempel gelijk verdeeld zijn over de afdruk tijdens het inbranden. Is dat niet het geval? Dan kan het brandmerk aan de ene kant dikker zijn dan aan de andere zijde. Dit vergt even oefenen op een teststuk. Ook kunt u gaan voor een brandstempelstandaard. Dan heeft u altijd een brandmerk met gelijke druk op alle plekken.
 • Test altijd eerst even het materiaal waarin u wilt branden. Zo leert u de perfecte inbrandtijd kennen. Begin daarna pas met het inbranden. Zijn al deze aandachtspunten helemaal oké en verliep uw eerste test op een proefstuk vlot? Dan staat niets u nog in de weg om uw tekst op hout te branden. Ook tekst in leer branden, wordt dan een fluitje van een cent. Logo in hout branden? Doet u heel vlotjes! U zult tevreden zijn met deze ambachtelijke uitstraling.

Als al deze zaken goed geregeld zijn (en u heeft eerst op een proefstuk getest) dan kunt u beginnen met het brandmerken van uw werkstuk.


Laat uw brandstempel maken

Een elektrische brandstempel is uw garantie op een permanente markering. Wij produceren voor u een stempel van het merk ALK. Die is beschikbaar in vele maten en vormen. Selecteer uw gewenste formaat en start met uw ontwerp. U kunt uw ontwerp online maken of uploaden. Zorg wel voor een hoge resolutie voor een mooi resultaat. Belangrijk: ALK- en HLP-stempels hebben ongeveer 8 minuten opwarmtijd nodig. Voor de S-serie rekent u 15 minuten.


ALK-Serie

De stempels van ALK blinken uit in een licht gewicht en zijn daardoor handig en eenvoudig te hanteren om tekst in leer, hout, kurk of kunststof te branden. De brandplaten van de ALK-serie zijn beschikbaar in verschillende maten. Voor de vorm kiest u uit rond, vierkant of rechthoekig. Deze stempels zijn leverbaar in verschillende wattages afhankelijk van de grootte van de brandplaat. Per typenummer zijn de brandplaten/gravures onderling uitwisselbaar.

HLP-Serie

Met een brandstempel hout van de HLP-serie zit u goed om uw logo in leer te branden op grotere oppervlakten. Uiteraard kunt u ook branden op de bij de ALK-serie genoemde ondergronden. De HLP-branders worden verwarmd met een krachtig warmte-element. Daardoor bereiken ze in ongeveer 8 minuten het vereiste hitteniveau. De HLP-series zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Let wel, deze stempels leveren we standaard met een vermogen van 800 Watt. Reken voor de levertijd van een HLP-brandstempel 1 à 2 weken.

S-Serie

Kiest u voor de S-serie van de electrische brandstempels om uw tekst in hout of uw logo in leer te branden? Dan gaat u voor een stempel die uitermate geschikt is voor frequent gebruik. De brandplaten zijn leverbaar in verschillende maten. De levertijd voor brandstempels van de S-Serie bedraagt 1 à 2 weken.


IPPC BRAND STEMPEL

Om goederen internationaal te vervoeren, worden deze vaak verpakt in houten kratten of op houten pallets. Die houten verpakkingen zijn vaak gemaakt uit goedkope houtsoorten. De kwaliteit is dan meestal navenant waardoor het schadelijke organismen kan bevatten, zoals schimmels of insecten. Daarom werd in 2002-2003 de ISPM-richtlijn nummer 15 uitgevaardigd. Die maakt deel uit van het International Plant Protection Agreement (IPPC). Al die richtlijnen gelden vooral voor transportkisten en pallets voor goederentransport en moeten vermijden dat vreemde parasieten zich in andere landen verspreiden. Met de IPPC stempel behandel je transporthout efficiënt en effectief tegen speciale parasieten. Op de IPPC stempel staat de behandelingsmethode vermeld dat het hout efficiënt en effectief tegen speciale parasieten is behandeld. Het is dus het bewijs dat het transporthout correct en volgens de regels werd behandeld.

Op de ISPM 15 stempel staat de behandelingsmethode waarmee het hout behandeld is tegen speciale parasieten. Als dit gebeurt is volgens de regels moet het hout gemerkt worden met een stempel of een brandstempel met daarop nog extra specifieke informatie.

IPCC stempel

 

Links het IPCC symbool
De landencode (BE voor België)
Code van de producent of het bedrijf dat de behandeling gedaan heeft


Type van behandeling:

HT = heat treatment
MB = methyl bromide
DB - debarked

Een schriftelijke verklaring dat uw transporthout werd behandeld volgens de regels volstaat niet. Een IPPC stempel is daarom een noodzakelijke tool om aan te geven dat uw hout correcte behandelingen onderging. Wilt u meer weten over een IPPC stempel of over brandstempels en er één bestellen? Check dan snel onze webshop. Uw ALK-stempel wordt binnen de 1 à 5 werkdagen bij u aan huis geleverd. De S-serie en de HLP-serie kan iets langer duren.