Zegel stempel

Zegelstempels met uw eigen initialen of afbeelding

Hernieuwde glorie voor de zegel stempel. 

Een stempel van wax is al eeuwenoud, maar vandaag de dag lijkt deze manier van stempelen weer helemaal terug van weggeweest. Een zegel stempel geeft uw zakelijke brieven of andere belangrijke documenten zoals bijvoorbeeld diploma's of oorkondes een chique en authentieke uitstraling. U kunt bij ons een zegelstempel laten maken met elk gewenste afbeelding erop.

  • Kies  het formaat naar wens uit
  • Upload uw ontwerp of maak hier online uw eigen ontwerp
  • Bestel uw zegel stempel

Alle andere stempels bestellen

Zegel stempel

Zegelstempel maken

U kunt een zegelstempel zelf maken en ontwerpen, door de gewenste afbeelding te uploaden in het online ontwerpprogramma. Een mooi voorbeeld is natuurlijk het bedrijfslogo of -slogan als lakstempel op al uw correspondentie. 

Door een zegelstempel zelf te maken heeft u een unieke stempel voor bijzondere gelegenheden of voor belangrijke akten. Met een gepersonaliseerde zegelstempel weet de ontvanger direct van wie de post afkomstig is. Gebruikt u de stempel om enveloppen te verzegelen, dan is meteen duidelijk dat de post niet door anderen geopend is.

 

Van zegelring naar lakstempel

Vroeger gebruikten vooral de rijke adel en de heren die werkzaam waren bij hogere instanties een stempel met zegel. Een zegel stempel was een waarborg dat een document echt was en een envelop nog niet geopend. 

De ontvanger wist aan de hand van de afbeelding op de zegel stempel, wie de verzender van het document was. Vaak gebruikte de verzender de zegelring met het familiewapen om te stempelen. De ring werd ondergedompeld in wax en op het papier gedrukt. Dat hoeft tegenwoordig gelukkig niet meer.

 

Gepersonaliseerde stempel voor al uw zakelijke correspondentie

Door de zegelstempel zelf te maken heeft u een gepersonaliseerde zegelstempel voor al uw zakelijke correspondentie. Wij maken de zegel stempel precies zoals u hem wilt hebben. Pas wanneer u na het ontwerpen tevreden bent met de proefdruk, drukt u op "bestelling plaatsen" om de zegelstempel te kopen. Hierna gaat ons productieteam voor u aan de slag. 

Bestelt u vóór 15.00 uur op een werkdag, dan wordt meestal dezelfde dag uw zegel stempel verzonden.

Zegelstempel niet compleet zonder lakstaven

Het is natuurlijk geweldig om zelf een zegelstempel te maken en zo een unieke stempel te kunnen drukken op al uw belangrijke papieren. Een zegelstempel is echter niet compleet zonder een lakstaaf om de stempel in te dopen. Vergeet bij het zegelstempel maken dus niet, om ook alvast te kijken bij de verschillende lakstaven in ons assortiment. Wij hebben van het merk Gutenberg lakstaven in verschillende kleuren. Ga voor chique zwart, goud of koper, of kies een van de andere in het oog springende kleuren.

 

Stempelen met aandacht

Een zegelstempel kopen doe je natuurlijk niet zomaar. Wanneer u veel aandacht hebt besteed door de zegelstempel zelf te maken en de lakstaven uit te kiezen, dan wilt u natuurlijk dat er mooie en luxueuze stempels op het papier of karton worden gezet. Door even aandacht te besteden aan het stempelen, krijgt het gestempelde document een unieke uitstraling en maakt u tegelijk een statement. De wax of lak maakt u vloeibaar door een stukje van de staaf in een lepel boven een hittebron zoals een waxinelichtje of aansteker te houden. Als de wax is gesmolten druppelt u deze op de plek waar u de stempel wilt plaatsen. Druk hierna de stempel met zegel in de lak en laat dit even drogen. Het loont dus zeker om een stempelzegel te kopen, want ook de ontvanger zal weten dat u aandacht aan het document hebt besteed